Consorțiu

Consorțiul este alcătuit din 4 parteneri, care îl fac unul complet și echilibrat. Coordonatorul (CO: UPB), are o vastă experiență în cercetare și inovare în domeniul telecomunicațiilor și securității. Partenerul 2 (P2:BEIA ) este un IMM a cărui activitate principală este cercetarea și aducerea rezultatelor cercetării în piață. Partenerul 3 (P3: UNAP) răspunde cerinţelor de cercetare ştiinţifică formulate de structurile militare şi politico-militare naţionale, de alianţă sau de coaliţie. Partenerul 4 (P4: SAFETECH) este o companie de tip IMM care s-a impus in ultimii ani pe piata romaneasca si europeana in domeniul asigurarii securitatii cibernetice.

Coordonatorul, UPB, este una dintre cele mai vechi și mai prestigioase unități de învățământ superior din România. Echipa de cercetare care participă în proiect face parte din Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației și aduce laolaltă membri din mai multe arii de cercetare, precum comunicații mobile, securitate sau prelucrare de semnal.

Partenerul P2, BEIA Consult International, a fost înființată în 1991. Cu peste 20 de ani de experiență, BEIA are experiență relevantă în dezvoltarea sistemelor de comunicații (voce-date) pentru instituții, a proiectat și implementat sisteme complexe de tipul „contact centre” (integrează aplicațiile web – email – fax – telefon), a proiectat și implementat sisteme pentru achiziția – transmisia – procesarea și afișarea datelor. Având în portofoliul firmei introdusă și activitatea de cercetare, a participat la numeroase proiecte de cercetare naționale și internaționale.

Partenerul P3, Universitatea Națională de Apărare ”Carol I”, a fost înființată în 1889, de către generalul Ştefan Fălcoianu, fiind a şasea scoală de stat major din Europa, alături de cele din Berlin, Viena, Paris, Torino şi Bruxelles, având iniţial numele de “Şcoala Superioară de Război”.
Universitatea Naţională de Apărare „Carol I” este instituţie de educaţie și cercetare știinţifică apreciată cu calificativul „Grad ridicat de încredere” pentru perioada 2015-2020.
Strategia de cercetare ştiinţifică a Universităţii Naţionale de Apărare „Carol I” în perioada 2016-2020 se poziţionează în contextul mai larg al Strategiei naţionale de cercetare, dezvoltare şi inovare 2014 – 2020, al Planului Naţional de Cercetare, Dezvoltare şi Inovare 2014 – 2020 – PNCDI 3, în concordanţă cu cerinţele documentelor programatice multianuale ale Comisiei Europene și cu cele ale Agenţiei de cercetare şi tehnologii a NATO.
Activitatea de cercetare ştiinţifică din cadrul Universităţii Naţionale de Apărare „Carol I” se desfăşoară în ramura de ştiinţă „Ştiinţe militare, informaţii şi ordine publică”, răspunde cerinţelor de cercetare ştiinţifică formulate de structurile militare şi politico-militare naţionale, de alianţă sau de coaliţie. Universitatea Naţională de Apărare „Carol I” este cel mai important pol de cunoaștere și de expertiză știinţifică în ramura de ştiinţă „Ştiinţe militare, informaţii şi ordine publică” din România, cu recunoaștere internaţională.

Partenerul P4, Compania SAFETECH INNOVATIONS, a fost fondată in anul 2011 de către o echipă de experți în securitatea informațiilor și tehnologia informației. În cei câțiva ani de la înființare s-a impus ca fiind unul din liderii de piață în domeniul Securității informației din România.

Safetech oferă servicii și soluții pentru protecția datelor, teste de penetrare, identificarea breșelor de securitate, analiza vulnerabilităților, răspunsul la incidente de securitate, etc.
Safetech Innovations a înființat, deține și operează Centrul (privat) de Răspuns la Incidente de Securita Cibernetică – STI CERT, entitate recunoscută și acreditată de organisme internaționale. Este prima companie din Romania si printre putinele din Europa, inregistrata ca membru in NATO INDUSTRY PARTNER ROSTER si partener in NATO INDUSTRY CYBER PARTNERSHIP; membru fondator și coordonator al Alianței Dunărene pentru Securitatea Informației (ALDUSI).